Studeren

  • http://www.wrts.nl/ WRTS is een gratis online overhoorprogramma. Het is een onderdeel van De Digitale School. In de derde graad is het programma zeer interessant om Franse woordenlijstjes te leren. Je maakt eerst een login aan. Je kunt zelf je woorden invoeren, of je kan zelf lijsten downloaden. Je kan ook lijsten uit Overhoor, Teach, … invoegen. Gemaakte woordenlijsten worden online bewaard op je profiel. Nadat de woordenlijsten zijn gemaakt, kunnen ze worden overhoord op 8 verschillende manieren. Er zijn vier Speltypes Spelling Makkelijk Moeilijk Toets
    Er zijn nog een aantal extra mogelijkheden met dit programma. Het interessantste is wel die van de uitspraakhulp via het vogeltje Peedee. Dit is vooral voor kinderen met dyslexie belangrijk. Uitspraakhulp moet je bij ‘Wrts Extra’ downloaden en aanvinken. 
  •  http://www.audivididici.nl/ is een gratis overhoorprogramma met de mogelijkheid om naast vraag en antwoord ook afbeeldingen en geluid in te voeren.  Je spreekt dus meer zintuigen of kanalen aan bij het leren van woorden en zal ze zo waarschijnlijk gemakkelijker kunnen onthouden.
  • http://www.woordkasteel.com/vragentrein/indexvt.htm Vragentrein is een programma waarbij je multiple choice vragen kunt ontwerpen en die door anderen laten beantwoorden.  Leuk voor wereldoriëntatie en projecten, maar ook zeker nuttig bij digitale toetsen.