Zoekmachines

  • http://www.look4.be/ een zoekrobot voor kinderen in de basisschool, die ongeveer hetzelfde doet als bv. ‘Google’, maar dan alleen sites geeft waar kinderen iets aan hebben
  • http://www.jeugdbieb.nl/trefwoord.php?TW=A  Op deze website zijn links te vinden naar sites
    die voor kinderen bruikbaar en interessant of zomaar alleen leuk zijn
  • http://davindi.kennisnet.nl/zv/publiek/zoeken/toonSectieInitAction.do?method=basis&currentSection=PO  
    Davindi is een zoekmachine speciaal voor het onderwijs. Davindi is geen gewone internetzoekmachine.           Davindi zoekt zijn resultaten namelijk niet op het wereldwijde internet, maar binnen een speciale samengestelde, unieke onderwijscollectie. Daarin zijn webpagina’s te vinden, maar bijvoorbeeld ook video’s of geluidsopnamen. Bovendien is via Davindi ook informatie te vinden die níet via andere zoekmachines bereikbaar is, zoals artikelen van KennisLink of filmpjes van SchoolTV.
  • www.desktop.google.com  Je kent ongetwijfeld google.  Welnu, via deze link kan je gratis een zoekmachine downloaden die zoekt in je eigen computer.  Een aanrader!
  • http://www.8-12.info/ Kinderen vinden in Google dikwijls hun weg niet. Ze hebben immer nog niet voldoende kennis van *zoekstrategieën*. Het eindresultaat van een zoektocht op het net is dan ook meestal teleurstellend. Beter kan je hen aan de slag laten gaan met ‘kinderzoekmachines’ zoals deze.
  • http://www.internetwijzer-bao.nl/ Alfabetische gerangschikte lijst met links naar alle mogelijke onderwerpen die in een basisschool aan bod kunnen komen.